Jury schrijfwedstrijd


De jury van de Kantelboek schrijfwedstrijd zal zich na de sluitingsdatum buigen over een selectie van de ingezonden verhalen en haar keuze voor de beste drie verhalen bepalen.

De jury leden zijn:

Marcel van Dam

Marcel van Dam is socioloog en (ex)politicus. Hij was staatssecretaris en minister van Volkshuisvesting, Tweede Kamerlid, voorzitter van de publieke omroep VARA en programmamaker voor die omroep.


Jan Rotmans
Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid. Oprichter van ICIS, DRIFT, Urgenda en Nederland Kantelt. Onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen. Professor en progressor, friskijker en dwarsdenker, koploper en kantelaar.

Jaques de Swart
Jacques de Swart is professor toegepaste wiskunde.
Heeft als professor drie rollen: onderwijzen, onderzoeken en het creëren van een platform voor discussies over het toepassen van de wiskunde in management, control en audit.
Reacties schrijvers

Hans van Eldijk
“Het bijzondere aan het schrijven in het Kantelboek is dat verhalen schrijven helpt in het verwerken van je persoonlijke emoties en dat je met het publiek maken van je verhaal, bijvoorbeeld via het Kantelboek, jouw verhaal kunt delen met lotgenoten. Ik heb veel warme reacties in retour ontvangen!”


Esmeralda Whittie
"Schrijven voor het Kantelboek betekende voor mij het 'omhulsel' loslaten, letterlijk en figuurlijk."


Suzan Vernie
"Anders dan eerst, laat ik mij steeds meer kennen. Ook als ik kantel.  Omdat ik mens ben: net als jij. Daarom schrijf ik."